Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Volop lente komend weekend

narcis lente bloemenWEERONLINE – Aan het eind van de week verruilen we het wisselvallige weer voor vrij zonnig lenteweer. Vanaf vrijdag blijft het een paar dagen droog, schijnt vaak de zon en wordt het warmer. Zondag wordt met 15 tot 18 graden de warmste dag. Op beschutte plaatsen kan de jas zeker uit, maar de matige zuidenwind is op sommige plaatsen nog net te fris.

Vrijdagnacht valt op verschillende plaatsen nog regen, maar tegen de ochtend wordt het droog en daarna gaat de zon flink schijnen. De middagtemperatuur is met 10 tot 12 graden vrij bescheiden, maar omdat er bijna geen wind staat is het heerlijk weer.

Lentetemperaturen
In het weekend zorgt een zuidenwind voor stijgende temperaturen. Zaterdag wordt het met 13 graden in het noorden tot 16 graden in het zuidoosten al wat warmer. Er zijn dan zonnige perioden en stapelwolken.

Zondag doet de temperatuur er nog een schepje bovenop. In de Randstad worden lenteachtige waarden van 15-17 graden verwacht en in het zuidoosten van het land wordt het zelfs een graad of 18. In het uiterste noordwesten wordt het een graad of 12 en ook op het strand ligt de temperatuur in de middag wat lager door een aanlandige wind.

Jas soms uit, maar moet wel mee
Uit de wind kan de jas zondag op verschillende plaatsen uit, maar in de wind zullen we hem toch nodig hebben. De zon zal namelijk steeds meer last krijgen van hoge bewolking dan is de wind toch wat frisjes. Daarbij is ook kans dat plaatselijk toch een spatje regen valt.

Na het weekend licht wisselvallig
Het overwegend droge en zachte lenteweer is helaas van tijdelijke aard. Vanaf maandag valt zo nu en dan wat regen en in de loop van de week daalt de temperatuur naar 10 tot 14 graden. Gelukkig kunnen we ook perioden met zon verwachten.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.