Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

‘Komende zomer rijden wij met onze zelfgebouwde auto in Londen’

Het team

Het team

STADSKANAAL – Op 30 juni aanstaande zomer zullen een aantal leerlingen van het Ubbo Emmius aan de start van de Shell Eco-marathon verschijnen met hun zelfgebouwde auto. Tijdens dit vierdaagse evenement, dat plaatsvindt in Londen, zullen zij de strijd aan gaan met internationale universiteiten uit heel Europa. Het doel is om een zo groot mogelijke afstand af te leggen op 1kwh.

De eerste en enige tussentijdse testdag zal plaatsvinden in Rotterdam op 21 april. Hier kan het team zich meten met de andere Nederlandse teams, voornamelijk afkomstig van technische universiteiten.

“Wij zijn een van de weinige middelbare scholieren teams. Onze jonge leeftijd (het jongste teamlid is 15, het oudste teamlid is 18) maakt onze deelname extra bijzonder.”

Dit zal niet de eerste keer zijn dat het Ubbo Emmius wordt vertegenwoordigd bij de Shell Eco-marathon. Vier jaar geleden heeft de eerste generatie van Team Ubbo Emmius naam gemaakt op het, toen nog in Rotterdam plaatsvindend, evenement. Het huidige team zal als derde team in haar voetsporen treden.

Waarom de huidige auto nog zuiniger is dan haar voorgangers? De nieuwe motor. De oude motor was relatief zwaar voor de auto, de huidige motor zal voor grote winst ten opzichte van de vorige resultaten moeten zorgen. “Daar komt bij dat we alle elektra zelf hebben moeten maken. Het is nu echt “onze” auto.”

Een extra uitdaging die er dit jaar bij komt is de reis die naar Londen gemaakt moet worden. Het uit tien man bestaande team zal samen met de auto naar Engeland afreizen. “Het is natuurlijk erg speciaal dat we een week naar Londen mogen, maar het bijkomende kostenplaatje is wat minder mooi.”

Met de technische kant van de auto gaat het helemaal goed komen, “Al wijzen we een aanbod van hulp nooit af”. Wel is het team opzoek naar personen of bedrijven die hen willen steunen in hun weg naar Londen. Het team is te volgen op teamubboemmius.com.

[ingezonden]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.