Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

ZPC Stadskanaal organiseert waterpolo clinics voor basisscholen in Stadskanaal

ZPC Stadskanaal waterpolo 2STADSKANAAL – Aanstaande maandag 4 april zullen leerlingen van de  Mr Neuteboom, De Maarsborg en de Gabriëldamschool een clinic waterpolo krijgen in het Pagecentrum. De clinic wordt georganiseerd  voor de groepen 6,7 en 8 van deze scholen. Tijdens de clinic krijgen de leerlingen vier kernonderdelen waterpolotechniek aangeboden. Als afsluiting wordt er een toernooi gespeeld waarbij de leerlingen het zojuist geleerde in prakijk kunnen brengen.

De clinics worden gegeven door leden van ZPC Stadskanaal en mogelijk gemaakt  in samenwerking met Stichting Welstad Stadskanaal. Onder leiding van Naomi Zuidema, een student van het Hanze Instituut voor Sportstudies te Groningen en waterpolo speelster bij ZPC Stadskanaal krijgen de leerlingen les in het waterpolo. Samen met een grote groep vrijwilligers worden over de hele dag meer dan 100 kinderen actief gehouden.

De Willibrordschool en de Ark mochten het spits afbijten en zijn op 22 februari langs geweest bij ZPC Stadskanaal in het Pagecentrum. De leerlingen hebben op die dag waterpolo ervaren en een goed beeld  gekregen van de sport.

Het doel  van de clinics is om leerlingen samen te laten bewegen en sport in de ruimste zin te stimuleren. Dit wordt gedaan door de leerlingen in contact te brengen met verschillende sportverenigingen waaronder ZPC Stadskanaal. ‘’De eerste clinic dag was een groot succes, veel enthousiasme en plezier, super om te zien. Op naar de volgende!’’ Aldus Naomi Zuidema.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.