Direct naar de inhoud.

Hagenhofschool doet mee aan Week van het Geld

  • door:
  • op:

IMG-20160315-WA0007STADSKANAAL – Leerlingen van groep 7 van de Hagenhofschool hebben afgelopen dinsdagmiddag les gehad over geld. Naar aanleiding van de zesde editie van de Nationale Week van het Geld was Dennis Martijn van de Rabobank gevraagd als speciale gastdocent. Samen met juf Alette als quizmasters speelden ze met de kinderen de zogenaamde “Cash Quiz”.

Bij de gastlessen staat de Cash Quiz centraal. De leerlingen strijden in teams tegen elkaar en moeten vragen beantwoorden over ‘omgaan met geld’. Met deze kwis leren de kinderen tijdens de gastles spelenderwijs omgaan met geld. De gastdocent speelt meestal samen met de leerkracht de rol van quizmaster en zij leiden het spel.

Het team van Gilano, Rik, Lucan en Alex werden de grote winnaars. Zij verdienden met z’n vieren een bedrag van € 135. Ze maken kans om voor de hele klas een educatief uitje te winnen ter waarde van € 500.

De week van het geld is een initiatief van het platform wijzer in geldzaken. Met ruim 5000 gastlessen op school en vele andere activiteiten in de klas of thuis, leren kinderen in het basisonderwijs een week lang alles over omgaan met geld. Afgelopen maandag 14 maart werd de Nationale Week van het Geld feestelijk geopend door hare Majesteit Koningin Máxima op de grootste basisschool van Nederland in Vleuten.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal