Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verdubbeling N366 Veendam – Pekela gestart

Verdubbeling N366

Verdubbeling N366  (F:  RTV1)

VEENDAM – De provincie Groningen is volop bezig met voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de verdubbeling N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. De huidige rijbaan krijgt een extra rijstrook aan de Zuidweg (kant Ommelanderwijk). Ter voorbereiding wordt er nu eerst een nieuwe sloot gegraven tussen de Tonckelweg en het benzine tankstation bij Nieuwe Pekela. De oude sloot zal worden gedempt. Als de nieuwe sloot gereed is zal het tussenliggende gebied aangepakt worden. Kabels en leidingen moeten dan worden verlegt. Wanneer dat klaar is, kan de provincie beginnen met het aanleggen van de extra rijstrook. Eind mei zullen de voorbereidende werkzaamheden afgerond worden. Hierna wordt er gestart met de verdubbeling en aansluiting met de N33.

 
De provinciale N366 is een zeer belangrijke verkeersader tussen Veendam en Ter Apel. Jarenlang was het ook één van de meest onveilige wegen in de provincie Groningen. Door de verdubbeling tussen Veendam en Pekela en door het aanpakken van gevaarlijke kruisingen bij Stadskanaal en Musselkanaal wordt de weg een stuk veiliger.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Verdubbeling N366 Veendam – Pekela gestart

  1. Rijd er bijna dagelijks langs….leuk een verdubbeling…maar zo een kort stukje…zie er niet echt voordeel in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.