Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Driemaal is scheepsrecht voor RTV Borger Odoorn

 

Burgemeester Jan Seton in gesprek met Roel Withaar

Burgemeester Jan Seton in gesprek met Roel Withaar

BORGER ODOORN / RTV1 – Voor de derde keer in haar bestaan moest RTV Borger- Odoorn op zoek naar studioruimte. Voorzitter Roel Withaar krijgt zelfs een traan in zijn ogen. “Man, man, wat ik allemaal al heb meegemaakt” zegt hij in een half Drents en een half Gronings (Veenkoloniaals) accent.

De eerste locatie moest de omroep verlaten ivm een hoogoplopende huurkwestie. De zender kreeg er iets moois voor terug. Midden in het centrum van de plaats Borger.
Helaas moest ook deze plek aan de Grote Brink ontruimd worden ivm renovatie van het centrum en het nieuwe dorpsplein. Withaar: ”Dan gaat er wel wat door je heen, maar de verantwoordelijke wethouder heeft toen de belofte gedaan ons niet te laten zakken”. En zo kreeg de omroep uiteindelijk een plek toegewezen in de ‘Mondkersheem’ aan de Anne de Vriesstraat in Tweede Exloërmond.

Scheepsrecht

Roel Withaar en Anja van Boven

Roel Withaar en Anja van Boven

Driemaal is scheepsrecht. RTV Borger-Odoorn hoopt dan ook dat het hier voorlopig kan blijven. “We hebben niet veel ruimte maar mogen wel de gezamenlijke activiteitenkamer van de bewoners gebruiken. Daardoor krijg je toch het gevoel tussen de mensen in je omgeving te staan”, zegt secretaris Anja van Boven van de omroep. Maar ook nu hangt er alweer een verandering in de lucht. Dit keer niet vanuit de gemeente zelf maar vanuit Hilversum. De Nederlandse Lokale Publieke Omroep (NLPO) wil dat de lokale omroepen gaan fuseren tot streekomroep. Het karakter van kleinschalige omroep zal hierdoor gaan verdwijnen. Nederland telt nu nog rond de 250 lokale omroepen en dat moeten er binnen afzienbare tijd zestig tot tachtig worden. Daarom is RTV Borger Odoorn al druk in gesprek met de buuromroepen.

Streekomroep RTV1

Zo wil de omroep in de toekomst samenwerken met RTV Stadskanaal, RTV Parkstad en omroep Aa en Hunze. RTV Parkstad (Veendam) en RTV Stadskanaal gaan zelfs nog een stapje verder en fuseren tot RTV1 wat staat voor ‘Radio Televisie Veenkoloniën 1’. Binnen die groep is ruimte voor RTV Borger-Odoorn en Aa en Hunze die middels een ‘venster’ een eigen bijdrage kan blijven uitzenden op de lokale antenne.

Het lint is doorgeknipt

Het lint doorgeknipt

Aftrap

Burgemeester Jan Seton (CDA) verrichtte zaterdagmiddag 2 april klokslag 14.00 uur de aftrap. Feestelijk werd een blauwlint doorgeknipt waardoor de nieuwe studio in gebruik werd genomen. Dit onder luid applaus van de aanwezigen die bestonden uit bewoners, medewerkers, collega omroepen, pers, politici en natuurlijk RTV Borger-Odoorn luisteraars. Hierna muziek, gebracht door lokale artiesten. Zoals het hoort..

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.