Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Concert met vluchtelingen in Klooster Ter Apel

Sopraan Johannette Zomer

Sopraan Johannette Zomer

TER APEL – Op vrijdag 8 april brengt The Northern Consort, in samenwerking met het COA en sopraan Johannette Zomer, een bijzonder concert in Klooster Ter Apel.

Rond het thema ‘tijd’ hebben vluchtelingen in Ter Apel gedichten en verhalen geschreven. Tijdens het concert dragen de vluchtelingen de gedichten en verhalen voor, tussen muziek van Vivaldi, Bach, Pärt, Ford, Graupner e.a. door. De Nederlandse vertalingen worden geprojecteerd op een scherm.

Zo staan Groningers samen met vluchtelingen uit Eritrea, Afghanistan, Oekraïne e.a. stil bij ‘de tijd’: eeuwige tijd, doorgaande tijd, bijzondere tijd, enz. Muziek en poëzie overstijgen alle talen en culturen en deze avond hoopt te inspireren tot onderlinge uitwisseling.

Belangstellenden kunnen kaarten bestellen via www.northernconsort.nl en worden van harte uitgenodigd om vluchtelingen uit hun buurt of netwerk mee te brengen als gast. Uiteraard is voor de vluchtelingen de toegang gratis. Wel wordt het op prijs gesteld als u via de website aangeeft met hoeveel personen u wenst te komen.

Informatie
Vrijdag 8 april 2016, Het Klooster Ter Apel, 20:15 uur. Kaarten: 17,50 / 10,- , in de voorverkoop 3 voor de prijs van 2.
Het concert duurt ongeveer 75 min. Er is geen pauze, wel wordt er na afloop een drankje geschonken.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.