Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vlot en levendig voorjaarsconcert Chaverim

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vocaal ensemble Chaverim

 

SELLINGEN –  “Een vlot en levendig voorjaarsconcert.” Zo noemt vocaal ensemble Chaverim het optreden op zaterdag 23 april in de Nederlandse hervormde Kerk in Sellingen. Het concert staat onder leiding van dirigent Klaas Withaar en de begeleiding is in handen van pianist Pieter Pilon.

Op het programma staan uiteenlopende werken van diverse componisten. Zo zingt het vocaal ensemble Coronation Anthems van Georg Friedrich Händel en Moravische liederen van Antonín Dvořák. Verder zijn er composities te horen van onder meer Felix Mendelssohn Bartholdy, Hubert Parry, John Rutter en Alessandro Scarlatti.

Interkerkelijk koor Chaverim werd in 1982 opgericht in Musselkanaal. Chaverim betekent in het Hebreeuws ‘vrienden’ en in de loop der tijd is de naam uitgegroeid tot Vocaal Ensemble Chaverim. Het gemengd koor telt zo’n 35 leden uit de Kanaalstreek en Westerwolde. Het koor onder leiding van dirigent Klaas Withaar zingt christelijke en lichte, populaire klassieke werken.

Het concert begint om 20.00 uur.

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.