Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verdachten gewelddadige overval aangehouden

Politie-112-logo-alarm-hulpdiensten. groot formaat.NIEUW-BUINEN – De politie heeft in maart en april vier verdachten van een gewelddadige overval op een 78-jarige antiekhandelaar uit Nieuw Buinen aangehouden.

Een 18-jarige en een 23-jarige inwoner van Delfzijl bekenden de overval, op 21 december in zijn huis aan de Rozenlaan, te hebben gepleegd. Een 36-jarige inwoner van Veendam en een 40-jarige plaatsgenoot worden ervan verdacht de initiatiefnemers te zijn geweest.

De Delfzijlsters sloegen vlak voor middernacht toe. Ze bedreigden de 78-jarige met een vuurwapen en wilden geld. Toen de man het geld niet gaf, sloegen ze hem in elkaar. Het slachtoffer raakte bewusteloos en de daders gingen er met een onbekend geldbedrag en een horloge vandoor. De antiekhandelaar werd zwaar gewond overgebracht naar het UMCG.

De daders verklaarden het horloge te hebben verkocht. Van de buit werd niets teruggevonden.

In begin maart vroegen het slachtoffer en de politie in een uitzending van RTV Drenthe aandacht voor deze zaak. Een aantal tips leidden naar de aanhoudingen van de verdachten.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Verdachten gewelddadige overval aangehouden

  1. opsluiten en nooit weer vrij laten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.