Direct naar de inhoud.

Maandag fraai lenteweer in onze regio

  • door:
  • op:
fraaie lentedag
fraaie lentedag

WEERONLINE – In de avond en nacht van zaterdag op zondag trekt een (deactiverende) regenzone over het land. Ook zondagochtend hebben we hier nog mee te maken, maar in de middag wordt het droog en breekt de zon door. Het droge weer komt vanuit het zuidwesten en dat is goed nieuws voor de Rotterdam Marathon. Tijdens de start om 10:00 uur is het waarschijnlijk al droog. Het is prima hardloopweer met een graad of 12 in Rotterdam en een matige oostenwind.

Heerlijke lentemaandag
Na het weekend wordt het warmer. Maandag schijnt de zon uitbundig en warmt het op naar aangename waarden van 16 graden in het noorden tot 20 in het zuiden. ’s Middags neemt in het zuidwesten de bewolking toe. Elders blijven er flinke zonnige perioden. Een stevige oostenwind vormt een smetje op een verder fraaie voorjaarsdag.

Vanaf dinsdag groeizaam lenteweer = hooikoorts
De dagen daarna blijven we in de relatief warme lucht met maxima van 13 graden in het noordwesten, 15 in de Randstad tot 18 in Limburg. Van stabiel droog lenteweer is geen sprake. Naast zonnige momenten komt namelijk bewolking voor en dagelijks is kans op een bui. Voor de natuur blijft het daarmee groeizaam lenteweer en voor de hooikoorts patiƫnten betekent dat veel overlast door berkenpollen tijdens droge periodes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-