Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zilver voor Laura Setz bij Swim Cup in Eindhoven

(Foto: Kees-Jan van Overbeeke)

(Foto: Kees-Jan van Overbeeke)

EINDHOVEN – Van 6 t/m 10 april vond in het Pieter van den Hoogenbandstadion in Eindhoven de Swim Cup plaats. Zwemvereniging NOVA uit Stadskanaal verscheen hierbij met zes zwemmers aan de start. Laura Setz behaalde op de 800 meter vrije slag een zilveren medaille.

Het toernooi stond dit jaar in het teken van de komende Olympische Spelen. Vele topzwemmers grepen de kans om een ticket naar Rio te verdienen. Karin Groen, Marcel Groen, Jeroen Louwinger, Niels Wiersema, Laura Setz en Manon Manning kwamen in de verschillende series en finales in actie en zetten prima prestaties neer.

Tijdens de pauzes van de Swim Cup op de zaterdag en zondag werden traditioneel de Pieter Cup (zaterdag) en de Junior Cup (zondag) georganiseerd. Marc Manning en Mats Meyer zwommen zaterdags mooie tijden op de klokken. Yara van Kalmthout, Luka Stoker en Tessa Kooi stonden op de zondag op de blokken. Tessa wist zich te plaatsen voor de finale op de 100 meter vrije slag.

Zwemvereniging NOVA kijkt tevreden terug op het toernooi.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.