Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Moestuinieren in 2e Exloërmond

Buurtmoestuin De Monden

Buurtmoestuin De Monden

BORGER-ODOORN – Eind april start Vereniging buurtmoestuin ‘De Monden’ een cursus biologisch moestuinieren. Vijf avonden theorie en enkele ochtenden praktijk op buurtmoestuin Middenlaan in 2e Exloërmond. Aan de orde komen de uitgangspunten van biologisch tuinieren, bemesting en grondbewerking, vruchtwisseling en het maken van een teeltplan. Boekenwijsheid, maar ook veel tips en trucs uit de praktijk van het gezamenlijk moestuinieren.

De tuindersgroep van Buurtmoestuin Middenlaan gaat haar tweede teeltseizoen in. De moestuin meet ruim 1000 m2 en is verdeeld in acht teeltbedden van elk een are. Langs de randen liggen stroken bessenstruiken en bloemen. Eén teeltbed is bestemd voor de compostering van groenafval. De groep beschikt over een gemeenschappelijk teeltplan. Ervaren tuinders en beginners werken samen en leren van elkaar. Het vaste werkmoment is de maandagochtend. De cursisten draaien op de praktijkochtenden mee in de gewone werkzaamheden van het voorjaar.

De cursus staat open voor iedere belangstellende. De kosten zijn € 50,= bij een groep van acht cursisten. De theorieavonden zijn vanaf 25 april wekelijks op de maandag, van 20.00 tot 22.00 uur in een zaaltje van de Baptistengemeente, Zuiderdiep 85 in 2e Exloërmond.

Voor meer informatie en aanmelding: Gerard Wezenberg tel. 0592-340872 of stekenstreek@home.nl 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.