Direct naar de inhoud.

“Verkeersparkje of hondenveldje in Florawijk”

  • door:
  • op:

IMG_0004-1MUSSELKANAAL – Een verkeersparkje om kinderen en eventueel asielzoekers te leren wennen aan het verkeer of bijvoorbeeld een hondenveldje met een box waar hondenbezitters kunnen praten over hun hobby. Dat zijn volgens Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal enkele mogelijkheden om de open ruimtes in de Florawijk in te vullen. Die open ruimtes ontstaan omdat het huizenaanbod in deze wijk door sloop en nieuwbouw met de helft wordt teruggebracht.

Volgens voorzitter Ben Schomaker van Dorpsbelangen Musselkanaal zijn er nog veel meer mogelijkheden dan een parkje en een speeltuintje. “We moeten het op de Musselkanaalster manier gaan doen en niet klakkeloos nadoen wat anderen ook al hebben bedacht. We willen daarom graag weten wat de Musselkanaalsters leuk vinden. Met een geautomatiseerd geeltjesysteem proberen wij binnenkort de creatieve ideeën te achterhalen die er leven onder de bevolking. We laten ons graag verrassen door de vindingrijkheid van de inwoners.”

Schomaker wijst erop dat dit al eerder is gedaan bij de invulling van de open ruimte in het centrum van Musselkanaal. “Ook toen wilden we weten wat de bevolking het liefst zou willen. Daar kwam toen het idee naar voren om een soort groentekas te plaatsen waar ook feesten in kunnen worden gegeven. Uiteindelijk is die kas er niet nooit gekomen, maar daarvoor wel in de plaats een overdekt podium. Daar hebben we nog altijd veel plezier van! Daarom zeg ik ook: Kom op met die ideeën, Musselkanaalsters!”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal