Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA het CDA en CU Stadskanaal: Toegankelijkheid voor iedereen

Archieffoto: Monique Kroom in de radiostudio

Archieffoto: Monique Kroom (PvdA) in de studio

STADSKANAAL – De PvdA, CDA en de ChristenUnie vragen het college van Stadskanaal middels een motie een startnotitie op te stellen om toegankelijkheid voor ‘iedereen’ in Stadskanaal op de agenda te zetten. Zij vragen op deze manier voorbereidingen te treffen voor een beleid waar toegankelijkheid de ‘norm’ is en ontoegankelijkheid de uitzondering.

Zowel de Tweede als de Eerste Kamer namen eerder dit jaar belangrijke besluiten voor mensen met een beperking, aandoening of ziekte. Zij stemden in met de ratificatie van het VN-verdrag voor Rechten van Mensen met een Beperking. De gemeenten zullen voor de uitvoering hiervan een belangrijke partner zijn. Omdat het verstrekkende gevolgen heeft, pleiten de indieners van de motie: Monique Kroom (PvdA) en Okko Dijkstra (ChristenUnie), voor een geleidelijke invoering en roepen het college op de doelgroep en hun organisaties bij het proces te betrekken.

Stadskanaal heeft mensen met een beperking altijd een warm hart toegedragen. We hoeven maar te denken aan de Nelli Cooman games die al voor de 19de keer in onze gemeente worden georganiseerd. Maar ook op andere vlakken is er veel aandacht voor onze gehandicapte inwoners, aldus Kroom. Dijkstra: ”Er is echter nog veel te doen alvorens toegankelijkheid de normaalste zaak van de wereld is. We vinden het daarom verstandig dat de gemeente zo snel mogelijk voorbereidingen treft en vragen daarom voor 1 november a.s. de startnotitie aan de raad voor te leggen.”

Ingezonden

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.