Direct naar de inhoud.

Ruim 60 medewerkers Wedeka gedetacheerd bij bedrijfsleven

archieffoto RTVS
archieffoto: Bezoek aan Wedeka

STADSKANAAL – Het college van de gemeente Stadskanaal is akkoord gegaan met een drietal groepsdetacheringen, waarmee de openbare ruimte tien jaar lang wordt beheerd en onderhouden. Er zijn drie overeenkomsten gesloten met Wedeka Bedrijven en een aantal BV’s, zodat langdurige werkgelegenheid wordt geboden aan in totaal 61 medewerkers.

Een groep van 37 medewerkers wordt door Wedeka Bedrijven en de gemeente gedetacheerd bij LIN BV. Tien jaar lang gaan 37 medewerkers de openbare ruimten in de Stadskanaalster wijken Parkwijk (exclusief Julianapark), De Hagen, Vogelbuurt en Maarswold beheren en onderhouden. Ook gaan ze grasmaaien in het Centrumgebied en Maarsveld.

Een groep van 21 medewerkers gaat tien jaar lang de openbare ruimte in de plaats Musselkanaal beheren en onderhouden. Daarbij is het grasmaaien in de wijk Ceresdorp inbegrepen bij de detacheringsovereenkomst tussen de gemeente, Wedeka Bedrijven en Noaberbeheer BV.

Tenslotte worden drie medewerkers door Wedeka Bedrijven en de gemeente gedetacheerd bij HV Sport en Groen BV. Hierbij gaat het gedurende tien jaar om het beheren en onderhouden van alle sportterreinen in de gemeente. Ook worden alle sportvelden gemaaid.

Bij de drie detacheringsovereenkomsten is de overname van het benodigde materieel inbegrepen. Binnenkort vindt de ondertekening van de overeenkomsten tussen de gemeente, Wedeka Bedrijven en de drie BV’s (LIN, Noaberbeheer en HV Sport en Groen) plaats. Dit gebeurt in aanwezigheid van de medewerkers die worden gedetacheerd, de gemeentebestuurders en de directie van Wedeka.

5 reacties op “Ruim 60 medewerkers Wedeka gedetacheerd bij bedrijfsleven”

  1. En wat gebeurt er met die werknemers Na die 10 jaar…. ontslag ww bijstand of weer terug in de nieuwe vorm wsw als dat zo is dan is het drama waar ze nu met bezig zijn dit hele akkoord van Westerlee enkel een geld verspillende waanzin over de rug en met gevoelens spelen van de wsw’ers . puur en alleen om dat geld van Klijnsma

  2. Met alle respect. Maar als je mensen van Wedeka detacheert gaat dit toch ten koste van andere werkgelegenheid? Of ben ik nou een beetje dorm.

  3. Wedeka moet meer doen voor de gewone Nederlandse .en de detachering moet de mensen vragen wat je liefs doen voor werk en de prijs niet om hoog drijven zo dat de mensen ook meer uren kunnen krijgen bij de bedrijf waar ze werken .maar wedeka wil alleen maar beter van worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-