Direct naar de inhoud.

Zorggroep Meander zet slim apparaatje in voor medicijngebruik

  • door:
  • op:

MedidoSTADSKANAAL – Nooit meer vergeten je medicijnen in te nemen. Dat kan met een nieuw apparaat dat Zorggroep Meander onlangs in de gemeente Stadskanaal in gebruik heeft genomen. Medido heet het apparaat. Het gaat hierbij om een slimme medicijndispenser die ervoor zorgt dat de cliënt op het juiste moment de juiste medicatie ontvangt.

Het slimme apparaatje is gevuld met plastic zakjes met medicijnen. Op het moment dat de cliënt de medicatie moet innemen gaat er een signaal af. Dit is voor de cliënt het teken om een alvast opengesneden plastic zakje uit het apparaat te pakken en de medicijnen in te nemen. Gebeurt dat niet dan krijgt de wijkverpleegkundige een signaal en zij neemt dan contact op met de cliënt om te kijken of wat er aan de hand is.

De Medido is vooral geschikt voor mensen die op verschillende momenten van de dag medicijnen gebruiken. Cliënten van zorggroep Meander in de gemeente Stadskanaal kunnen er gratis gebruik van maken. Momenteel wordt bekeken of het apparaat ook in de gemeente Veendam kan worden aangeboden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal