Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Meivakantie: stoomtrein STAR rijdt weer

STAR museumspoorlijn

STAR museumspoorlijn

STADSKANAAL – Eindelijk is het weer zover: de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR gaat weer rijden na een lange ‘winterslaap’. In de meivakantie rijdt hij zijn eerste rit op zondag 1 mei. Op donderdag 5 mei rijdt de Teddyberenexpress en op Moederdag kunnen moeders gebruik maken van een High Tea arrangement.

Klaar voor de start
De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers van de STAR de historische treinen onderhoud gegeven. Ook is er druk gewerkt aan de spoorbaan. Kortom, ze zijn klaar voor de start. Op zondag 1 mei rijdt de trein weer voor het eerst in 2016. Ze rijden op die dag tussen Stadskanaal en Veendam volgens de groene dienstregeling.

Teddyberenexpress
Op donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag) rijdt de Teddyberenexpress weer. Deze dag staat helemaal in het teken van jonge bezoekers. Met een teddybeer kunnen ze op deze dag gratis met de trein van de S.T.A.R. mee. Er is op deze dag ook een speciaal arrangement in samenwerking met Wonderwereld in Ter Apel. Ze rijden deze dag volgens de rode dienstregeling.

Moederdag
Op zoek naar iets bijzonders voor Moederdag? Dat kan bij Museumspoorlijn S.T.A.R. Op zondag 8 mei rijdt de trein speciaal voor Moederdag. En om het helemaal speciaal te maken kunt u onderweg genieten van een High Tea! Tijdens de treinrit door het Veenkoloniale landschap kunt u genieten van vele zoete en hartige hapjes. Reserveren hiervoor is noodzakelijk.

Voor meer informatie over de speciale arrangementen, tarieven en de dienstregeling kijkt u op www.stadskanaalrail.nl

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.