Direct naar de inhoud.

Custodes Septentrionum bezorgt Noëll (9) dag van zijn leven

  • door:
  • op:
Noëll wordt aangekondigd door Sebastiën van der Meer. Foto: M. Dol - RTV-S
Noëll wordt aangekondigd door Sebastiën van der Meer.
Foto: M. Dol – RTV-S

Zondag 24 April reden de CS-Riders voor Noëll!

Noëll is een jongen van 9 jaar oud, hij zit in groep 6 van de basisschool.

Ondanks zijn autisme en ADHD zit Noëll op het reguliere onderwijs, dit brengt op school en in het dorp met zich mee dat Noëll geen aansluiting vindt bij zijn leeftijdsgenootjes en dus niet echt vriendjes heeft.

Een fijne dag en even alle zorgen vergeten, mee met de CS-Riders op de motor samen met zijn ouders en gewoon genieten, dát is de wens van Noëll en dat is het doel wat de CS-Riders en Politiehondenvereniging de Beschermer hadden voor deze dag.

Circa 40 motorrijders hebben deze dag met Noëll een rit op motoren en trikes gemaakt.

Tijdens deze rit is rond 13.00 uur een tussenstop gemaakt in Musselkanaal, hier zit de Politiehondenvereniging de Beschermer.

De mensen van de Politiehondenvereniging hebben een prachtige demo gegeven met de politiehonden. Voor deze keer mocht Noëll ook aan het werk met een echte politiehond, dat wil zeggen, Noëll is degene die een politiehond op een van de pakwerkers (de boef) af heeft mogen sturen.

De CS-Ridders: CS staat voor Custodes Septentrionum en dat betekent “Bewakers van het Noorden”. CS-Riders is een stichting die motorrijders en trikers vertegenwoordigt. De leden vormen een broederschap die zich inzet voor kwetsbare, vaak zieke kinderen. Kinderen met een lichamelijk en/of geestelijk handicap, kinderen die getraumatiseerd zijn etc. De activiteiten van CS-Riders zijn vooral in het noorden van het land. CS-Riders zetten zich in om kinderen een bezoek, een schouder, een luisterend oor en hun vriendschap aan te bieden.

CS-Riders: Nooit te groot om te bukken voor een kind!

PHV de Beschermer is blij dat zij een steentje bij heeft kunnen dragen om Noëll een onvergetelijke dag te bezorgen!



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal