Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

FACT Jeugd nu ook in Oost-Groningen beschikbaar

VEENDAM – Jonx|Lentis, Accare, Elker, REIK en Verslavingszorg Noord Nederland werken samen in FACT Jeugd Groningen. Sinds 18 april is er ook een FACT Jeugdteam voor Oost-Groningen. Voor Stad-Groningen en omgeving was er al een dergelijk team. Daarmee is deze vorm van hulp voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun gezinnen nu in de hele provincie beschikbaar.

Actievere vormen van hulp
In Groningen zijn er kinderen, jongeren en hun gezinnen die moeilijk te bereiken zijn door de reguliere hulpverlening. Ze hebben andere, actievere vormen van hulp nodig. Het gaat om kinderen en jongeren met psychiatrische problemen, een verstandelijke beperking en/of een verslaving. Vaak hebben ze ook schulden, een gebrek aan sociale contacten, verzuimen ze van school of hebben ze geen werk.

Snel en flexibel
De professionals van de FACT Jeugdteams werken snel en flexibel. Ze zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren hun leven weer op de rit krijgen. Daarin zijn ze zeer vasthoudend. Ze zoeken hen op in hun eigen omgeving. Ze helpen hen om een (gezins)leven op te bouwen, met vriendschappen, school en werk. Omdat de deelnemende organisaties vanuit één team werken en elkaars expertise op elk moment kunnen inzetten is de hulp krachtig en doeltreffend.

Integraal gezinsplan
FACT Jeugd werkt met een integraal (gezins)plan, zo weinig mogelijk hulpverleners binnen het gezin en goede afspraken over samenwerking en regie. Het team kan meerdere vormen van behandeling en begeleiding bieden. Samen met de jeugdigen en het gezin wordt gekeken welke vorm het beste past.

Met hulp van FACT Jeugdteams krijgen kinderen en jongeren mogelijkheden om zich weer te ontwikkelen in hun relaties met de omgeving, met school of het oppakken van werk, zelfstandig te wonen en op een plezierige manier vrije tijd door te brengen. Kortom, stappen te zetten op weg naar persoonlijke groei en maatschappelijke participatie.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.