Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

21 mei: Huidkankerdag bij Refaja Ziekenhuis

RefajaSTADSKANAAL – Je huid beschermt jou, bescherm jij je huid? Op zaterdag 21 mei 2016, tijdens de Nationale Huidkankerdag, openen de dermatologen van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal, hun deuren. Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen belangstellenden bij de polikliniek Dermatologie terecht voor informatie over de risico’s van huidkanker, het beschermen van de huid en het leren controleren van de huid. Want hoe eerder huidkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing.

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. De verwachting is dat 1 op de 5 Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt in zijn of haar leven.

Oorzaken
Het aantal mensen met huidkanker groeit. Oorzaak hiervan is de toename van het aantal oudere mensen. Want meestal geldt: hoe ouder je wordt, hoe meer zon je op je huid hebt gehad. Een andere oorzaak is dat mensen steeds meer op zonvakantie en wintersportvakantie gaan en daardoor meer worden blootgesteld aan schadelijke UV-stralen.

Voorlichting
De Huidkankerdag vindt plaats op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 13.00 uur, op de polikliniek Dermatologie van ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal (via route geel 7). Vanwege grote belangstelling voor de Huidkankerdag is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor een huidcheck door een dermatoloog. Uiteraard is iedereen welkom om zich op 21 mei te laten voorlichten over de risico’s van de zon, over het beschermen van de huid en over het zelf controleren van de huid.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.