Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zonnig en warm op Bevrijdingsdag

narcis lente bloemenWEERONLINE – Bevrijdingsdag is het heerlijk weer! Op veel plaatsen stijgt het weercijfer op deze feestdag naar een 9 of zelfs een 10. Het is vrij zonnig en de middagtemperatuur ligt op 16 graden in het noorden, 17-19 in de Randstad en in het zuidoosten kan het 20 graden worden. Tijdens het Hemelvaartsweekend wordt het nog warmer. Op veel plaatsen stijgt de temperatuur naar 20-22 graden.

Na dit weekend zijn we al van de kou verlost en stijgt de temperatuur naar 14 graden in het noordwesten tot 18 in het zuidoosten. Alleen dinsdag is het met 12 tot 14 graden wat frisser. Af en toe schijnt de zon, maar er zijn ook wolkenvelden waaruit dinsdag wat regen valt. Vanaf woensdag schijnt vaker de zon en breekt dus een mooie lenteperiode aan.

Hemelvaartsweekend nog warmer
Het vooruitzicht naar het lange Hemelvaartsweekend is gunstig met hoge temperaturen. In grote delen van het land stijgt de temperatuur naar 20-22 graden. In de zuidoostelijke delen wordt het 23-24 graden en plaatselijk kan het met 25 graden zelfs zomers warm worden. Op de Waddeneilanden is het door het omringende koude zeewater 18-20 graden. Daarbij kunnen we flink wat zon verwachten en de kans op een bui is klein.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.