Direct naar de inhoud.

Principekwestie discotheek Fox voor rechter

Jeroen van Broekhoven
Jeroen van Broekhoven

STADSKANAAL – Eigenaar Jeroen van Broekhoven van discotheek Fox weigert een boete van 600 euro te betalen omdat een portier in zijn zaak onder werktijd lege glazen ophaalde uit de rookruimte. Dat mag niet van de Voedsel- en Warenautoriteit. Van Broekhoven stapt nu naar de rechter. Van Broekhoven wijst erop dat de glazen laten staan veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Als de stapels te hoog worden en omvallen kunnen mensen zich er lelijk aan verwonden. Ook in geval van brand is het onveilig als de ruimte vol glas staat.

Op 2 november 2014 heeft een inspecteur van de Voedsel- en Warenautoriteit de portier van de discotheek aan het werk gezien in de rokersruimte. De man, die zelf ook een roker is, ging de lege glazen ophalen in het rokershok maar werd hierbij op heterdaad betrapt. Een dergelijke vergrijp kost dan geen waarschuwing maar gelijk een boete van 600 euro.

Principekwestie
De rechtszaak dient woensdag. Van Broekhoven wil via de rechter de boete laten vernietigen. ‘Het is een principekwestie geworden’, zegt hij. De zaak van discotheek Fox krijgt inmiddels veel aandacht. Zelfs de landelijke media zoals de Telegraaf en het Algemeen Dagblad berichten erover.

3 reacties op “Principekwestie discotheek Fox voor rechter”

  1. Het is simpel als het om het principe gaat: het is verboden te werken in de rokersruimte. Ik heb geen horecabedrijf en zelfs ik weet dat. Misschien heeft deze eigenaar moreel gelijk, juridisch niet. Een rechter kijkt niet of de wet klopt maar of Jeroen van Broekhoven de wet heeft overtreden. Dat heeft hij en hij geeft het zelf toe. Als Jeroen het te gevaarlijk vindt met die stapels glazen in de rokersruimte moet hij die ruimte sluiten. Aangezien Jeroen dit ook toegeeft (hij vindt het zelf onveilig in verband met brandgevaar) is dat de enige juiste oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-