Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veenkoloniaal Landbouwmuseum moet nieuw dak hebben

VEENDAM – Landbouwmuseum ter Borg in Ommerlanderwijk moet een nieuw dak hebben. Het museum vertelt het verhaal van de veenkoloniale landbouw aan de hand van een verzameling gereedschappen en oude foto’s, die stammen uit de tijd van vóór de mechanisatie. Deze verzameling komt in de gevarenzone als het dak niet beter wordt geïsoleerd. Temperatuurschommelingen zorgen voor condensvorming waardoor de verzameling wordt aangetast.

Bestuurslid en adviseur Wim Dussel is dik tevreden over de huidige locatie achter gelegenheidscafé De Stainkroeg van Alie en Geert Panman in Ommerlanderwijk. “Alleen het dak is ons grote probleem”, zegt Dussel. “40.000 euro is er minimaal nodig om een goed geïsoleerd dak te verkrijgen. Dit heeft grote prioriteit want het moet nog voor de komende winter worden gerealiseerd”. Het museum met al zijn gereedschap uit het veenkoloniaal verleden komt grotendeels uit de nalatenschap van Henk ter Borg die ooit zelf landbouwer was in het dorp Borgercompagnie.

Wim Dussel wil nu meer reuring en bekendheid geven aan het veenkoloniaal landbouwmuseum. De naamsbekendheid moet echt omhoog want we hebben extra inkomsten nodig. Dussel wil de bezoekersaantallen verhogen met speciale thema- zondagen en gezellige livemuziek.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.