Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

25e Snikkeweek ‘knallend’ geopend

Het kanon weigert dienst. Foto: M. Dol - RTV-S

Het kanon weigert dienst. Foto: M. Dol – RTV-S

MUSSELKANAAL – Woensdag 4 mei werd in Musselkanaal de 25e Snikkeweek geopend.

De Snikkeweek is een jaarlijks terugkerende festiviteit ter ere van de Snikke. De huidige trekschuit is een replica. In 1989 als werkobject van de gemeente Stadskanaal, het arbeidsbureau en de stichting Welstad door een groep langdurig werklozen, onder vakkundige leiding, nagebouwd. Voor het grootste gedeelte van staal en voor de rest van iroko hout. De replica is tevens voorzien van een dieselmotor.

Aan burgemeester Galama van Stadskanaal de eer om de Snikkeweek officieel te openen met een kanonschot. Klein probleem was dat het kanon dienst weigerde. Hierom werd de Snikkeweek geopend door gezamenlijk heel hard ‘BOEM’ te roepen.

De festiviteiten duren nog tot zaterdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.