Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Refaja krijgt artsen voor spoedeisende hulp

Refaja ZiekenhuisSTADSKANAAL – Sinds kort zijn overdag op alle drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep spoedeisende hulp(SEH)-artsen aanwezig. Samen met de arts-assistenten en het verpleegkundig personeel zorgen zij voor de spoedzorg. In ziekenhuislocatie Scheper in Emmen was men al gewend aan SEH-artsen; in Bethesda en Refaja werd slechts zeer beperkt of niet met SEH-artsen gewerkt.

Een SEH-arts is medisch specialist die is getraind om met een brede blik naar de spoedpatiënt te kijken en niet alleen naar de klacht waarmee de patiënt binnenkomt. Vanwege de brede training is een SEH-arts inzetbaar voor alle acute patiënten.

Voordelen
De aanwezigheid van SEH-artsen brengt zowel voor de patiënt als de organisatie grote voordelen met zich mee. Vanwege hun kennis en ervaring wordt een diagnose sneller gesteld, wordt de wachttijd korter door een betere patiëntenlogistiek en is minder diagnostisch onderzoek nodig. Tegelijkertijd leren de SEH-artsen het vak aan de – soms nog onervaren – arts-assistenten. De SEH-artsen gaan op alle drie locaties met dezelfde medische middelen werken, dit zorgt voor kostenbesparing (door inkoopvoordeel).

Landelijk tekort
Landelijk is er een groot tekort aan SEH-artsen; doordat de SEH-artsen van Treant hun werk anders hebben ingericht, is deze kwaliteitsimpuls toch mogelijk. Het is weer een succesvolle nieuwe stap in de samenwerking tussen de drie fusieziekenhuizen, die anders niet gerealiseerd had kunnen worden.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.