Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Werkzaamheden fietspad N379 in Drouwenermond

wegwerkzaamheden.jpgDROUWENERMOND – In de periode van 23 mei tot en met 29 juli vinden werkzaamheden plaats aan het fietspad langs de provinciale weg N379 (Drentse Mondenweg) in Drouwenermond. Het gaat om vervanging van leidingen die onder en naast het fietspad liggen. Fietsers kunnen van het fietspad gebruik blijven maken. Er is wel hinder voor het autoverkeer. Na de zomervakantie vervangt de provincie Drenthe het asfalt van dit fietspad door beton. Het fietspad zal dan wel worden afgesloten.

Groot onderhoud
Het fietspad langs de N379 is toe aan groot onderhoud. Het asfalt wordt vervangen door beton over een lengte van 3,5 kilometer (km 0.3 tot km 3, 8). ‘We combineren een aantal werkzaamheden’, zegt gedeputeerde Henk Brink. ‘Omdat er onder en naast dit fietspad veel kabels en leidingen liggen, worden deze werkzaamheden benut om ook meteen verschillende leidingen te vernieuwen. De Waterleidingmaatschappij Drenthe vervangt de waterleidingen en Enexis vervangt de gasleidingen en de elektrische leidingen. Bovendien laat de gemeente Borger Odoorn een regenwaterafvoer onder het fietspad aanbrengen. De provincie benut de graafwerkzaamheden ook om buizen te leggen waar op een later moment glasvezelkabels in gelegd kunnen worden.’

Bomen
Voorafgaand aan de werkzaamheden is een aantal bomen in de tussenberm gekapt. Het gaat om bomen die de graafwerkzaamheden hinderen. Langs het fietspad komen ook nieuwe goten voor de afvoer van water op het fietspad, waardoor er geen bomen meer op deze plek passen. De provincie heeft wel de plicht bomen te herplanten. Dat kan ook op een andere plaats in de provincie zijn.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.