Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wieringa’s Knappertjes ontvangt predicaat Hofleverancier

logo Wieringa`s KnappertjesVEENDAM – Wieringa’s Knappertjes heeft op vrijdag 20 mei 2016 het predicaat Hofleverancier ontvangen. Het predicaat werd uitgereikt door de Commissaris van de Koning de heer Paas. Dit gebeurde tijdens de presentatie van het jubileumboek in het Veenkoloniaal Museum. Het eerste exemplaar van het boek werd uitgereikt aan burgemeester Sipke Swierstra.

Predicaat Hofleverancier
De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” toekennen aan ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio en minimaal honderd jaar bestaan. Het predicaat wordt voor 25 jaar toegekend. Wieringa’s Knappertjes is het tweede bedrijf in de gemeente Veendam die het predicaat Hofleverancier wordt toegekend. Het andere bedrijf is F.A. Kuipers B.V.

Wieringa’s Knappertjes
Bakkerij Wieringa is begonnen in 1914. Voor Bakkerij Wieringa was vanaf 1780 al een bakkersbedrijf op deze locatie gevestigd. Daardoor is dit het oudste bakkersbedrijf in de gemeente Veendam. Het regionale karakter wordt benadrukt door het gebruik van grondstoffen en halffabricaat uit Groningen en Drenthe, geleverd door leveranciers uit de regio.

Als enige leverancier in Nederland overstijgt het bedrijf het lokale en regionale niveau. Er is geen tweede producent van dit product in Nederland. Het bedrijf richt zich volledig op het product en varianten erop. Daardoor heeft Wieringa’s Knappertjes een unieke positie in Nederland.

Het honderd jarig bestaan is groots gevierd. De boekpresentatie is de afsluiting van het jubileumjaar. Het boek “Wieringa / de bakkers” gaat over het ontstaan en de geschiedenis van het bedrijf.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.