Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leerlingen De Viermaster circusartiest voor één dag

Foto: Circus Op School, Groningen

Foto: Circus Op School, Groningen

VEENDAM – De leerlingen van openbare basisschool De Viermaster in Veendam zijn donderdag 26 mei voor een keer zelf circusartiest. Onder leiding van het Groningse bedrijf Circus Op School en met hulp van leerkrachten en ouders studeren de leerlingen ’s morgens een aantal circusacts in die ze ’s avonds gaan opvoeren. De voorstelling wordt gegeven in de Wildervanckhal die voor deze bijzondere gelegenheid wordt omgetoverd tot circus met piste en tribunes.

De Viermaster heeft al eerder een circusvoorstelling gegeven voor ouders en personeel en de kinderen die toen meededen zijn er nog steeds enthousiast over. Adjunct-directeur Marinus Kliphuis: “De leerlingen die nu in groep acht zitten deden toe mee aan die voorstelling. Zij praten zelfs nu nog over de circusact die ze vijf jaren geleden hebben opgevoerd in het circus!”

Kliphuis is erg tevreden over de inzet van de leerlingen. “Iedereen doet mee aan dit circus. Van groep één tot en met acht. Voor de leerlingen is dit een geweldige ervaring. Ze worden tijdens de voorbereidingen gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen en daarbij ondersteuning te krijgen als ze daar behoefte aan hebben.”

Samen werken aan een circusvoorstelling past uitstekend in de filosofie van “adaptief onderwijs” en de doelstellingen van De Viermaster. Kliphuis: Wij geloven in een schoolklimaat waarin leerlingen gestimuleerd worden om in een veilige omgeving te presteren naar beste kunnen. Met hoepelshows, het vormen van menselijke piramides en optredens als clown worden de leerlingen uitgedaagd om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen!”

 

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.