Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leerlingen Hagenhofschool winnen “Bankbattle”

BankbattleSTADSKANAAL – In slechts 43 minuten heeft een groep leerlingen van obs De Hagenhofschool in Stadskanaal de “Bankbattle” gewonnen. De “Bankbattle” is een landelijke wedstrijd van de Rabobank voor scholieren van de basisscholen. Als prijs krijgt de hele klas een creatieve workshop naar keuze.

In een spannende race tegen de klok zijn afgelopen woensdag ruim 1500 basisscholen met elkaar de strijd aangegaan. Daarbij ging het om de parate kennis en de computervaardigheden van de leerlingen. Elke deelnemende school deed mee vanuit hun eigen klaslokaal.

Op exact dezelfde tijd beginnen alle scholen met het uitvoeren van de opdrachten en het beantwoorden van vragen. Daarbij gaat het om vragen op het gebied van o.a. muziek, techniek, computers en internet. Voor het met succes afronden van de “Bankbattle” is tactiek, strategie en klassikaal samenspel nodig. De antwoorden worden opgeslagen in een centrale digitale “Bankbattle-kluis”.

De klas die als eerste de vragen en opdrachten weet af te ronden is winnaar. Gemiddeld staat er voor het beantwoorden van de vragen en opdrachten ongeveer anderhalf uur. De leerlingen van de Hagenhofschool lukte het dus al in 43 minuten. Een prestatie om trots op te zijn!

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.