Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sarah uit Stadskanaal helderste stem in finale Nationale Voorleeswedstrijd

Sarah

Sarah

STADSKANAAL – In de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd vertegenwoordigde Sarah Chmayssani (12) de provincie Groningen. De finale werd gehouden in de Schouwburg van Amstelveen. Sarah las tijdens de finale een fragment voor uit een boek van Francine Oomen. Met dit fragment won ze eerder de door Biblionet Groningen georganiseerde provinciale finale in theater VanBeresteyn in Veendam. Ondanks het positieve jurycommentaar behaalde Sarah in Amstelveen helaas niet de top drie.

Jan Dirk Pesman vertegenwoordigde de provincie Friesland en kwam als winnaar uit de bus. Hij mag zich ‘De Nationale Voorleeskampioen 2016’ noemen en is een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Door het hele land deden er in totaal 3250 schoolkampioenen mee aan de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Meest heldere en best verstaanbare stem
Tijdens de spannende finale las Sarah, leerlinge van de Willibrordschool uit Stadskanaal, haar zelfgekozen fragment uit Hoe overleef ik met/zonder jou van Francine Oomen voor. Daarnaast moest ze samen met de andere finalisten om beurten een fragment voorlezen uit Boy van Roald Dahl. De vierkoppige jury vond dat Sarah van alle finalisten de meest heldere voorleesstem had. Daarnaast vond de jury dat Sarah haar stem het beste te verstaan was.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd werd dit jaar voor de 23e keer georganiseerd. Biblionet Groningen, het netwerk van bibliotheken in de provincie Groningen, organiseerde de voorrondes in de provincie. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. Deze partijen willen met De Nationale Voorleeswedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.