Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Millian Schöbel, kersverse Ironman

langeafstandstriatlon Lanzarote

langeafstandstriatlon Lanzarote

STADSKANAAL – Erik Millian Schöbel (28) uit Stadskanaal heeft met succes deelgenomen aan zijn eerste Ironman wedstrijd, gehouden op het eiland Lanzarote (Canarische Eilanden). De Ironman is de naam van een serie wedstrijden van de klassieke langeafstandstriatlon. Het Ironmancircuit gaat over drie klassieke afstanden: Zwemmen (3,86 km, Wielrennen (180,2 km) en Hardlopen (42,195 km). Erik Millian Schöbel is in zijn categorie 25-29 jaar op de 54e plaats geëindigd met een tijd van 13 uur 7 minuten en 18 seconden. Een bijzondere prestatie voor zijn eerste wedstijd.

Van de in totaal 1888 deelnemers eindigde hij op de 913e plaats. Met hem deden in totaal 28 Nederlanders deel aan de 25e Ironman op Lanzarote. Alle wedstrijden in het Ironman circuit fungeren als kwalificatiewedstrijden voor het jaarlijkse Ironman wereldkampioenschap in Kailua op Hawaï. Per wedstrijd krijgen de deelnemers punten. De 2000 triatleten met de meeste punten mogen aan dit wereldkampioenschap deelnemen. Erik Millian is bijna twee jaar in training geweest en hoopt dit jaar voldoende punten te kunnen halen om aan het wereldkampioenschap te kunnen deelnemen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.