Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kans op noodweer in noordoosten en oosten het grootst

onweerWEERONLINE – Opklaringen komen inmiddels onze regio binnen en het warmt hierdoor flink op. Hierdoor kunnen flinke buien ontstaan. Vanavond komen nieuwe buien vanuit Duitsland ons land binnen en is de kans op noodweer in het noordoosten en het oosten het grootst. Dit meldt Weeronline.

Hagelstenen en zware windstoten
Plaatselijk wordt het noodweer met grote hagelstenen, zware windstoten van 75-90 km/u en veel neerslag in korte tijd. De kans op zware buien is in het (noord)oosten het grootst, met 24 graden is het daarbij broeierig warm. Ook verder naar het westen kunnen buien voorkomen, maar deze zijn minder heftig. Met 14 graden is het daar wel 10 graden kouder!

Kans op noodweer in noordoosten en oosten het grootst
Opklaringen komen inmiddels het (noord)oosten van het land binnen. Het kan daar flink opwarmen waardoor de temperatuur oploopt naar 24 graden! Hierdoor kunnen flinke regen- en onweersbuien ontstaan en tegen de avond komen vanaf Duitsland nieuwe buien het land binnen. Deze buien kunnen feller uitpakken dan de buien op dit moment en gepaard gaan met grote hagelstenen en wateroverlast door tientallen millimeters. Ook is er gevaar voor windstoten tussen 75 en 90 km/u.

Het is niet gebruikelijk dat de buien vanuit het oosten ons land binnen komen. Daardoor kan het vanavond ook het midden van het land stevig onweren. In het zuidwesten komen nu nog enkele onweersbuien voor, maar vanavond lijkt het redelijk mee te vallen. Met een graad of 14 is het daar ronduit fris.

Avondvierdaagse
De komende week en volgende week worden op meer plaatsen avondvierdaagsen georganiseerd. We blijven voorlopig in de vochtige en vrij warme lucht zitten, waardoor ook later in de week de kans op een (onweers)bui blijft bestaan.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.