Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

ChristenUnie Stadskanaal maakt zich zorgen over politie

Archief foto: M. Dol - RTV-S

Archief foto: M. Dol – RTV1

STADSKANAAL – De ChristenUnie heeft gisterenavond tijdens de raadsvergadering vragen gesteld over de bezetting van de basispolitiezorg op het bureau Stadskanaal. Aanleiding hiervoor was een onderzoek van nu.nl van afgelopen april over aanrijtijden. Hieruit bleek dat bij spoed in een kwart van de gevallen de politie in Stadskanaal niet binnen de gestelde 15 minuten ter plaatse kon zijn.

Lokale kennis verloren
Doordat de ‘vaste’ agenten van Stadskanaal nu dienstdoen op het nieuwe bureau in Ter Apel, draaien agenten van o.a. het bureau in Groningen de noodhulpdiensten in Stadskanaal. De ChristenUnie is bezorgd dat aanrijtijden nog vaker niet gehaald gaan worden. Daarnaast gaat door de inzet van agenten van buitenaf ook nog eens veel lokale kennis verloren. De agenten die door hun jarenlange inzet in Stadskanaal veel kennis hebben van het gebied en de inwoners, kunnen deze kennis niet inzetten in hun eigen gebied. Daarom vraagt de ChristenUnie Stadskanaal zich af hoe lang deze situatie nog stand houdt.

Bron: CU Stadskanaal

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “ChristenUnie Stadskanaal maakt zich zorgen over politie

  1. erwin greven

    Dat doen wij al 20 jaar… De bezettingsgraad laat al 20 jaar te wensen over. En daar is de gemeente Stadskanaal niet uniek in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.