Direct naar de inhoud.

SJS organiseert toernooi voor Kabouters, E en F Pupillen

  • door:
  • op:

SJS (F: archief RTVS)
SJS (F: archief RTVS)
STADSKANAAL – Op zaterdag 11 juni organiseert SJS op haar complex aan de Julianastraat in Stadskanaal voor de eerste keer het Ger Kleefman Jeugdtoernooi, een voetbaltoernooi voor kabouters, E en F pupillen. De belangstelling voor dit toernooi, bedoeld voor de allerkleinste voetballertjes in de leeftijd van 5 tot 10 jaar, is meteen al overweldigend groot.

Veel aanmeldingen
Er moest zelfs een wachtlijst worden aangelegd omdat er meer aanmeldingen waren dan het terrein aan kan. Achttien verenigingen komen met in totaal vierenveertig teams. Ze komen uit de wijde omgeving en zelfs uit Duitsland. Vanaf 9.00 uur binden ze de strijd aan om de prijzen. Om 13.00 uur is de prijsuitreiking. De toegang is gratis.

Kaboutervoetbal
Het idee om een toernooi voor de allerkleinsten te gaan organiseren is onder andere ontstaan doordat SJS sinds een paar jaar over kaboutervoetbal beschikt. Daarnaast hoopt de vereniging dat er een positief effect van het toernooi uitgaat zodat kinderen die nog niet voetballen er door worden aangespoord dat te gaan doen en het SJS als springlevende voetbalvereniging in de kijker houdt.

Ger Kleefman
Het toernooi is een onderdeel van het Ger Kleefman toernooi. Ger Kleefman overleed in 1993 en was vele jaren als keeper van SJS 1, trainer en bestuuslid verbonden aan de club. Na zijn overlijden is de traditionele seizoensafsluiting bij SJS naar hem vernoemd. De feestelijke dag wordt altijd grotendeels gevuld met een mixtoernooi, een barbecue en een feestavond. Daar is nu voor het eerst een jeugdtoernooi aan toegevoegd. De kosten van het toernooi zijn opgebracht door sponsoren en de verkoop van droge worst.

Nevenactiviteiten
Uiteraard staat voetbal tijdens het jeugdtoernooi centraal, maar er worden ook een aantal nevenactiviteiten neergezet. Er kan zo hard mogelijk op doel worden geschoten, waarbij de snelheid van het schot wordt gemeten en alle teams gaan op de foto. De achtergrond van de foto is een wand waarop de namen van de sponsoren staan vermeld. Het échte werk dus. Mochten de spelertjes zich tussen de wedstrijden en activiteiten door toch nog vervelen, dan kunnen zich ook nog uitleven op een opblaasbare stormbaan. Een drone zorgt ondertussen voor mooi luchtopnamen.

Parkeren
De organisatie verwacht een flinke drukte. Het eigen parkeerterrein is dan ook niet groot genoeg. Op het grasveld bij de Emmastraat wordt een alternatieve parkeervoorziening ingericht. Er worden ook verkeersregelaars ingezet.

De volgende verenigingen hebben (de meeste met meerdere teams) zich ingeschreven:

SJS, Eintracht Neulangen, Marum, Niekerk, LEO, vv Nieuw Buinen, TEVV, BBC, Onstwedderboys, SPW, Pekelderboys, Roswinkel, SETA, HSC, WVV, Eext, Ter Apel en Veendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-