Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Volkstuindersvereniging en IVN-Stadskanaal geven acte de présence

Pagedal ( F: R. Wiekenkamp )STADSKANAAL – In het weekend van van 18 en 19 juni aanstaande belooft het druk te worden in het recreatiegebied Het Pagedal in Stadskanaal. Naast het Theaterfestival geven op zaterdag 18 juni ook de Amateurtuindersvereniging (beter bekend als de volkstuinvereniging)) en het IVN-Stadskanaal acte de présence. Er valt voor de liefhebbers cultuur en natuur dus veel te genieten. Dit jaar vallen beide activiteiten samen.

Verondersteld mag worden dat de doelstelling van de volkstuinvereniging bekend is, nl. het verhuren van tuintjes aan particulieren voor het kweken van groenten e.d. IVN-Stadskanaal (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) verzorgt voor leden en niet-leden lezingen en excursies over onderwerpen die raken aan natuur en duurzaamheid. Daarnaast bezit deze vereniging een zeer grote openbare heemtuin die door de leden wordt onderhouden en verzorgd. Er valt van alles te bewonderen. Zo is er een kruidentuin, een grote natuurlijke vijver, oude fruitrassen en nog meer verrassende zaken. Als een en ander een beetje meezit zullen de wilde orchideeën op zaterdag 18 juni zeker in bloei staan.

De bezoekers worden vergast door de beide verenigingen op een hapje en een drankje. Deskundige leden van beide verenigingen zijn aanwezig om de bezoekers rond te leiden. Als extra biedt het IVN bezoekers die geen lid zijn een gratis jaarlidmaatschap van de vereniging aan.

Wie: Amateurtuindersvereniging Het Page-Dal en IVN-Stadskanaal
Wat:  Open tuinmiddag
Waar:  Recreatiegebied Pagedal, Dwarsweg 2 in Stadskanaal
Wanneer:  Zaterdag 18 juni 2016 van 13 tot 17 uur
Informatie:  Herman ter Veen
Telefoon:  06 521 605 64

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.