Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gratis cursus ‘Plezier op school’ voor aanstaande bruggers

Ubbo Emmius Stadskanaal MaarsdreefTER APEL/STADSKANAAL – De overgang naar het voortgezet onderwijs is voor veel basisschoolleerlingen een grote stap. Kinderen die in het basisonderwijs niet lekker in hun vel zaten, zien er vaak tegenop om brugklasser te worden. De gratis cursus ‘Plezier op school’ op de RSG in Ter Apel kan uitkomst bieden voor deze kinderen.

Overgang
Juist de overgang naar het voortgezet onderwijs is een geschikt moment om deze kinderen te trainen in de omgang met anderen. Met de cursus hoopt men te bereiken dat de jongeren voorbereid aan het voortgezet onderwijs beginnen, zich meer op hun gemak voelen tussen leeftijdgenoten en daardoor een betere start maken.

Meer informatie
De cursus is bedoeld voor aanstaande brugklassers, die op de basisschool geplaagd en gepest worden of moeilijk vriendjes/vriendinnetjes kunnen krijgen, geen nee durven zeggen, vaak ruzie hebben zonder dat ze dat willen en vaak alleen staan. De cursus wordt gegeven op 24 en 25 augustus 2016 op de RSG, Oude Weg 41 in Ter Apel door trainers van Lentis/Preventie & WMO en Lentis/Jonx.

Aanmelden
Aanmelden kan door vóór 29 juni te mailen naar a.bosma@lentis.nl of door te bellen naar Lentis Jonx 0599-692147 voor een aanmeldingsformulier.

[Bron: gemeente Stadskanaal]

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.