Direct naar de inhoud.

Financiële tegemoetkoming voor ouders van schoolgaande kinderen

  • door:
  • op:

geldSTADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal stelt vanaf het nieuwe schooljaar een Kindpakket beschikbaar voor ouders met weinig inkomen. Het gaat om een tegemoetkoming in de kosten voor schoolgaande kinderen. Het college heeft dit besloten en wil hiermee dat ieder kind dezelfde mogelijkheden krijgt.

Met dit Kindpakket voert het college de opdracht van de gemeenteraad uit om bestaande minimaregelingen voor kinderen voortaan onder te brengen in één pakket.

Een onderdeel van het Kindpakket dat ook wordt aangepast is het Schoolpakket, dat per 1 augustus van start gaat en in plaats komt van de huidige computerregeling voor schoolgaande kinderen. Minima die voldoen aan de eisen en waarvan de kinderen voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan, komen in aanmerking voor een bedrag van 350 euro. Dit is bedoeld als eenmalige tegemoetkoming in de kosten van een laptop, tablet, fiets of andere noodzakelijke schoolspullen.

De gemeente gaat meerdere middelen inzetten om de doelgroep van betreffende ouders te bereiken. Er is een speciale folder gedrukt, scholen en cliënten van de gemeente worden rechtstreeks geïnformeerd over de mogelijkheden en tijdens minimamarkten is informatie beschikbaar. De folder over het Kindpakket en het aanvraagformulier zijn ook te zien op www.stadskanaal.nl/kindpakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-