Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

V.V. Onstwedder Boys neemt afscheid van “lid van het eerste uur”

Harm Eefsting

Harm Eefsting

ONSTWEDDE – Op donderdag 2 juni stopte Harm Eefsting op 72 jarige leeftijd zijn actieve voetbalcarrière bij V.V. Onstwedder Boys.
In een afscheidswedstrijd tussen Harm met zijn oud teamgenoten en het derde elftal van de Boys liet hij zien nog over een puike conditie te beschikken.

De voornaamste redenen die Eefsting aangaf om te stoppen was niet omdat hij het voetballen beu was, maar dat hij jongeren niet voor de voeten wilde lopen en dat er toch een keer een einde aan moest komen. Eefsting was lid vanaf de oprichting van de Onstwedder Boys in oktober 1963 en daarmee precies 52,5 jaar voetballend lid. Ook is hij het langst spelend lid in de clubgeschiedenis. Maar lid blijft hij, want Onstwedder Boys is “mien cluppie”, zo liet hij meerdere keren weten.

Behalve voetballer was Eefsting jarenlang trainer en leider van de junioren en ooit zelfs de enige trainer van alle pupillen. In z’n toespraak werd Eefsting door de voorzitter niet alleen geroemd om z’n sportiviteit, maar ook om een paar fijne karaktereigenschappen als eerlijkheid, correctheid, oprechtheid en trouw.
In zijn dankwoord benadrukte Eefsting nog dat hij heel veel te danken had aan zijn vrouw, die hem toch al die jaren met z’n geliefde sport liet begaan.

Harm Eefsting en de Onstwedder Boys

Na afloop werd er nog lang na geborreld met familie, leden en oud-leden. Eefsting toonde zich na afloop geëmotioneerd en ontzettend dankbaar voor alle mooie jaren met als kers op de taart een indrukwekkend afscheidsgebeuren.

(Ingezonden)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.