Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zware wolkbreuk boven delen van Groningen en Friesland

onweerWEERONLINE – Zware buien trekken over het land. Vooral in Groningen en Friesland ging het afgelopen uur flink tekeer. In Lauwersoog kwam in een half uur tijd 35 mm neerslag naar beneden. Normaal valt dit in een halve maand. Ook komen uit het oosten en noorden van het land meldingen van blikseminslagen en hagel binnen.

Komende uren trekken nog meer stevige regen- en onweersbuien over het land. Vooral in het oosten valt veel regen in korte tijd. Ook in het westen blijft het niet droog, maar zijn de neerslaghoeveelheden beperkter.

Regenradar: http://www.weeronline.nl/regenradar/Nederland/135

Later vanavond verdwijnen de meeste buien en vannacht is het droog. Op veel plaatsen ontstaan mistbanken die mogelijk hinderlijk zijn voor het verkeer.

Morgen en vrijdag krijgt ons land opnieuw te maken met fikse regen- en onweersbuien. In het weekend neemt de buienkans af, maar is er nog veel bewolking en wordt het slechts 16-19 graden.

Volgende week wordt het dankzij een hogedrukgebied zonniger en warmer met temperaturen die oplopen naar 19-23 graden. Vooral de eerste dagen van de week lijken droog te verlopen. Later in de week wordt de verwachting onzeker en neemt de buienkans weer toe.

(Weeronline)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.