Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Waterkwaliteit zwemplas `Het Verlaat` weer in orde

verboden te zwemmenVALTHERMOND – Provincie Drenthe en Waterschap Hunze en Aa’s trekken het negatief zwemadvies in voor zwemplas Het Verlaat in Valthermond. De kwaliteit van het water is weer voldoende om in te zwemmen en de concentraties van de bacteriën in het water voldoen weer aan de norm. De waarschuwingsborden zijn verwijderd.

Het Verlaat
Bij de zwemlocatie het Verlaat in Valthermond werden vanaf 27 mei als gevolg van onderhoudswerkzaamheden verhoogde bacterieconcentraties van E. Coli aangetroffen. De waterkwaliteit in de zwemplas heeft zich hersteld en is weer goed.

Speelvijver en Recreatievijver
Bij de zwemlocaties Speelvijver en Recreatievijver in Emmer-Compascuum is nog wel een negatief zwemadvies van kracht. Op deze locaties zijn dode dieren met mogelijk botulisme aangetroffen. Ga niet in het water waar dode beesten drijven en meldt de vindplaats bij de gemeente Emmen.

Rosworld
Bij de zwemlocatie Rosworld geldt een negatief zwemadvies vanwege te hoge concentraties bacteriën. Deze locatie is momenteel geheel niet voor publiek toegankelijk.

Meer informatie
De waterkwaliteit van de overige officiële zwemplassen in Drenthe is op dit moment voldoende. Hier kunt u gerust zwemmen. Meer informatie over de actuele waterkwaliteit van deze en andere zwemplassen kunt u vinden op: www.zwemwater.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.