Direct naar de inhoud.

Van de Kolk zomerpresentator bij RTV1

  • door:
  • op:

RTV1STADSKANAAL – Jan-Willem van de Kolk, wethouder van de gemeente Bedum en voorheen Stadskanaal, is tijdens de maanden juli en augustus gastpresentator voor RTV1, de overkoepelende omroeporganisatie voor Radio Parkstad en RTV Stadskanaal.

In zes uitzendingen ontvangt hij prominente gasten over het onderwerp ‘Veenkoloniën, herinneringen en vergezichten’. Vanaf zaterdag 2 juli praat hij vanaf 11.00 uur met een bekende Veenkoloniaal die thuis is in de wereld van de sport, politiek, rechtspraak, bedrijfsleven, journalistiek of cultuur.

Nina Hiddema
2 juli gaat hij in gesprek met Nina Hiddema. Zij is sinds vijf jaren directeur van het oudste, bekendste en best bezochte regiotheater in de provincie Groningen. Ook is Hiddema lid van de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.

Herman Sandman
Een week later 9 juli is Herman Sandman te gast. Hij is niet alleen journalist bij het Dagblad van het Noorden, maar schrijft ook veel verhalen over de Kanaalstreek. Zijn boeken, zoals ‘De eeuwige Veenkoloniaal’, genieten landelijke bekendheid.

Henk Smid
16 juli is het de beurt aan Henk Smid. Deze Stadskanaalster is CEO van Variass Group, een internationale bedrijf dat haar hoofdvestiging heeft in Veendam. Smid is voorzitter van de branchevereniging voor technologische industrie waar zo’n 200 bedrijven bij zijn aangesloten.

Het programma ‘Veenkoloniën, herinneringen en vergezichten’ duurt van 11.00 – 12.00 uur en is behalve via de radio ook rechtstreeks te beluisteren via de website www.rtvstadskanaal.nl. Het uur dat eraan vooraf gaat, van 10.00 tot 11.00 uur, presenteert Van de Kolk het programma ‘Een week nieuws’.

In juli wordt bekend gemaakt welke gasten hij tijdens de maand augustus ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-