Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Woningen A-horst per 1 juli verhuurd door Rizoem

A-Horst (f: musselkanaal.eu)

A-Horst (f: musselkanaal.eu)

MUSSELKANAAL – Vanaf vrijdag 1 juli 2016 is Rizoem verhuurder van de woningen in woonservicecentrum de A-Horst van Zorggroep Meander in Musselkanaal. Rizoem is een organisatie die zich onder andere richt op het ontwikkelen en beheren van woningen, openbare ruimte en voorzieningen.

Zorggroep Meander en Rizoem bieden samen het bijzondere woonconcept WonenPlus aan in de A-Horst. WonenPlus staat voor zelfstandig wonen in een gezellig woonservicecentrum, met daarbij standaard personenalarmering, een warme maaltijd in het restaurant en (zorg)voorzieningen binnen handbereik. Een veilige plek waar bewoners privacy hebben, maar ook het gezelschap van anderen kunnen opzoeken.

Zorggroep Meander
Zo ondersteunt Zorggroep Meander mensen om regie te houden over hun leven en werkt ze aan haar missie : zorgen voor leefplezier. Met WonenPlus speelt Zorggroep Meander in op de vraag van maatschappij en overheid om wonen en zorg te scheiden bij een minder complexe zorgvraag. Een goed en betaalbaar alternatief voor de vroegere verzorgingshuizen. Iedereen kan WonenPlus wonen, want er is geen zorgindicatie nodig.

De bewoner sluit met de verhuurorganisatie – in dit geval Rizoem – een huurcontract af voor het appartement en met Zorggroep Meander wordt een dienstverleningovereenkomst vastgesteld voor (zorg)voorzieningen zoals thuiszorg, huishoudelijke hulp, wasservice en bijvoorbeeld deelname aan bewonersactiviteiten. Alles kan naar wens en behoefte worden afgenomen.

Locaties
Andere WonenPlus-locaties zijn de Breehorn in Veendam, Bolderbörg in Vlagtwedde en Kloosterheerd in Ter Apel.

Waarom Rizoem?
Rizoem wil mensen, ideeën, ambitie, gebouwen en geld met elkaar verbinden om stad en dorp leefbaar(der) te maken; plekken creëren en beheren in een buurt of wijk waar mensen graag zijn. En WonenPlus sluit aan bij deze ambitie.

(Ingezonden)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.