Direct naar de inhoud.

Theater Geert Teis krijgt zomerse opknapbeurt

  • door:
  • op:

Geert Teis TheaterRTV1 – Deze zomer wordt het Theater Geert Teis onder handen genomen. Met geld van sponsoren wordt het theatercafé anders ingericht. Ook wordt de tweede zaal verbouwd. Dit vertelde Nina Hiddema, directeur van de schouwburg tijdens de radio-uitzending ‘Veenkoloniën, herinneringen en vergezichten’. Een programma dat deze zomer zes keren bij RTVeenkoloniën gepresenteerd wordt door Jan-Willem van de Kolk, wethouder van de gemeente Bedum.

“De aantrekkelijkheid van het theater willen we vergroten. De tweede zaal wordt geschikt gemaakt voor allerlei activiteiten. Bruiloften, feesten, kleine optredens, het kan zo dadelijk allemaal.” Nina Hiddema vindt die veranderingen nodig. Ze wil dat de schouwburg middenin de samenleving komt te staan. Als het aan haar ligt wordt het fraaie gebouw de komende jaren intensiever benut.

“De afname van het inwoneraantal houdt me bezig. We merken dat er minder kinderen zijn. Maar het theater heeft een goede naam. De trek naar dit theater is groot. Ook Stadjers weten ons te vinden. Het gratis parkeren dichtbij de deur en de warmte van het team en de zaal zijn belangrijk selling points. Deze kansen willen we aangrijpen. Het Theater Geert Teis krijgt met de opknapbeurt de functie van een huiskamer in de Drentse en Groninger Veenkoloniën.”

Jan Willem v/d Kolk
Jan Willem v/d Kolk

Herman Sandman

Nina Hiddema was de eerste zomergast tijdens de radio-uitzending. Zaterdag 9 juli om 11.00 uur verleent Herman Sandman zijn medewerking. Sandman is journalist van het Dagblad van het Noorden. De Veenkoloniaal werkt momenteel vooral op het Hogeland. Daarnaast is hij een geliefd schrijver en columnist. “De muziekkeuze laat ik voor een belangrijk deel afhangen van mijn gasten. Bij Herman verwacht ik dus Groninger muziek, in ieder geval van Bert Hadders”, aldus zomerpresentator Jan-Willem van de Kolk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-