Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wijziging verkeerssituatie op de Markstraat in Musselkanaal

MusselkanaalMUSSELKANAAL – De gemeente Stadskanaal stelt een parkeerverbod in aan de winkelzijde op de Marktstraat in Musselkanaal. Met de aanpassing verwacht de gemeente de doorgang van het verkeer te verbeteren. Het openbaar vervoer en het doorgaande verkeer zullen met het parkeerverbod geen hinder meer ondervinden van geparkeerde auto’s.

De Marktstraat is een drukke straat. De beschikbare ruimte is beperkt voor verkeer in twee richtingen. Door het parkeren op de rijbaan ontstaan er nu opstoppingen. De opstoppingen leiden tot irritatie bij automobilisten, risicovolle manoeuvres en blikschade.

De ondernemers en Dorpsbelangen Musselkanaal wilden graag een oplossing voor dit probleem. Een werkgroep – met onder meer vertegenwoordigers van Veilig Verkeer Nederland, de politie, het Gehandicaptenplatform en Qbuzz – adviseerde het parkeerverbod. Op de Markstraat zullen verwijzingen komen naar de parkeervoorzieningen in de directe omgeving.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

11 Reacties op “Wijziging verkeerssituatie op de Markstraat in Musselkanaal

 1. Dat zou tijd worden… hoeveel ongelukken en bijna ongelukken ik wel al niet heb meegemaakt door de auto’s die aan de kant stonden…. ik ergerde me er geel en groen aan!

 2. Dat hadden ze moeten bekijken voor dat ze met de herinrichting zijn begonnen want toen konden ze al nagaan dat het niet zou gaan werken. Er lag een brede weg met plek voor de fietsers en met veel heel veel parkeerruimte en van die parkeerruimte is niet veel meer over aan de Marktstraat. En ja hoor het is ook zoooo mooi geworden. Maar het werkt al jaren lang niet want het staat om de haverklap muur vast!!!

 3. Mooi werk hadden ze eerder kunnen doen

 4. Bert Schulte

  Beter ten halve gekeerd,dan ten dele gedwaald….!
  Chapeau Gemeente Stadskanaal met dit wijze besluit…

 5. Lya Lutjeboer

  Voor de middenstand dient er wel en oplossing te komen mischien ook 1 richtingsverkeer net als op stadskanaal , denk dat dat hier ook heel goed wil.

 6. Parkeren in 30 km zone?
  De wet (het RVV; het Reglement verkeersregels en verkeerstekens) verstaat onder parkeren: “het laten stilstaan van een voertuig anders dan gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt tot het onmiddellijk in- of uitstappen van passagiers of voor het onmiddellijk laden of lossen van goederen”. Voor parkeren binnen 30 km- zones bestaan geen speciale regels. Parkeren is dus toegestaan, tenzij dit uitdrukkelijk is verboden via bebording of voortvloeit uit de verkeerswetgeving. Wanneer er een parkeerverbodszonebord staat, betekent dit dat alleen in de daartoe bestemde en als zodanig aangegeven parkeervakken mag worden geparkeerd. Voor het overige zijn de “gewone” regels voor het parkeren (artikel 24 RVV) van toepassing:

 7. nou dat zal ook eens tijd worden want soms stond je wel een kwartier te wachten voor je om de auto.s heen konden

 8. Ze hadden niks moeten veranderen toen

 9. Gradus Roelfs

  Toen de gemeente dit plan presenteerde aan de onderne,ers is hun verzekerd dat er niets zou veranderen. Klanten die niet meer voor de deur kunnen parkeren is wel degelijk een verandering. Dit heeft de rechter ook zo bepaald, vandaar dat het eerdere parkeerverbod weer was opgeheven. Gaan ze nu weer rechtzaken voeren op kosten van de belastingbetaler? Dan weer parkeerstroken aanleggen, dat werkt goed.

 10. Nu de rest nog strepen op het wegdek zal ook een oplossing zijn vanaf sluiskade richting stadskanaal.
  En dan verbindingsweg richting oomsberg.op de hoek als je richting de snelweg wil.onoverzichtelijke bocht naar links wil.heb al 3 keer bovenop de rem gestaan.om een botsing te voorkomen .de koniferen zijn daar zo hoog dat je geen uitzicht heb naar die kant en dan rij ik stapvoets.endan maken ze zich druk omdat ienand geen parkeerkaart gebruikt .zo zijn er meerdere dingen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.