Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen wateractiviteiten voor Go Sports

logo Verrassend StadskanaalSTADSKANAAL – Verrassend Stadskanaal heeft in overleg met betrokkenen, GGD en de gemeente besloten om de wateractiviteiten van Go Sports op vrijdag 8 juli af te gelasten. De drakenbootrace op zaterdag 9 juli gaat wél gewoon door.

Het kanaalwater is deze week getest op kwaliteit en geschiktheid als zwemwater. Uit dat onderzoek bleek dat er sprake is van een verhoogde concentratie E.coli-bacteriën die misselijkheid, braken en diarree kunnen veroorzaken.

Go Sports is een evenement voor scholieren van 10 t/m 14 jaar en de geplande activiteiten (waaronder kanovaren en surfplank roeien) brengen met zich mee dat de kinderen in het water belanden. De organisatie wil geen risico lopen en vindt het daarom verstandiger om deze activiteiten te annuleren.
Vanwege de vele andere activiteiten van Go Sports zullen de deelnemers in de praktijk weinig merken van deze annulering.

Drakenbootrace

Drakenbootrace

De drakenbootrace op het kanaal gaat wel gewoon door. Bij die activiteit zal gewaarschuwd worden dat er een negatief zwemadvies van kracht is.

Veiligheid staat bij de organisatie van Verrassend Stadskanaal hoog in het vaandel.
Zo is de bodem van het kanaal gecontroleerd op scherpe voorwerpen, zijn er zaterdag vier duikers in het water aanwezig en staat er EHBO paraat.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.