Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verkeersinformatie tijdens Verrassend Stadskanaal

Drakenbootrace

Drakenbootrace

STADSKANAAL – In verband met Verrassend Stadskanaal op 8 en 9 juli 2016 is beperkt scheepvaartverkeer mogelijk op het water. Ook op de weg zijn er aanpassingen met betrekking tot parkeren. Dit meldt de gemeente Stadskanaal.

Scheepvaart
Er worden zowel op vrijdag als op zaterdag pauzes ingelast om tussentijds scheepvaartverkeer mogelijk te maken. Het gaat om de volgende tijden en locaties:

Vrijdag 8 juli 10.00 – 14.30 uur: beperkte scheepvaart tussen de Eurobrug en de Buinersluis door een activiteit op het water van Go Sports.
Zaterdag 9 juli 12.00 – 17.00 uur: beperkte scheepvaart tussen de Drouwenermondsebrug en de Eurobrug door de Drakenrace op het water.
Let op de aanwijzingen van de brug- en sluisbediening. De bedieningstijden van de overige bruggen en sluizen in de gemeente Stadskanaal blijven ongewijzigd.

Aanleggen
Op zaterdag 9 juli tot 17.00 uur is het aanleggen aan de houten aanlegsteiger (het deel zonder elektriciteit en water) tussen de Drouwenermondsebrug en de Eurobrug niet mogelijk. Aanleggen in dit deel van het kanaalvak aan de betonnen aanlegsteiger (het deel met elektriciteit en water) en aan de aanlegsteigers aan de andere kant van de Eurobrug (deels met elektriciteit en water) blijft normaal mogelijk. Ook het sanitairgebouw bij de Eurobrug blijft normaal toegankelijk.

Reguliere bedieningstijden bruggen
Kijk voor de reguliere bedieningstijden van de bruggen en sluizen in Stadskanaal op de website van de provincie Groningen.

Verkeer en parkeren
In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het Generaal Maczekplein nu beschikbaar blijven voor het verkeer. Het gedeelte van het Gandhiplein, tegenover het busstation, is niet beschikbaar voor parkeren. Op 8 en 9 juli is een gedeelte van de Hoofdstraat afgesloten voor het verkeer. U wordt op beide dagen omgeleid via de Plein-Lijn met borden en door middel van verkeersregelaars.

U kunt in en om het centrum parkeren op één van de vele parkeerterreinen of in de parkeergarage.

Koopzondag
Op 10 juli 2016 zal samen met de Centrum Winkeliers/Handelsvereniging Stadskanaal een koopzondag plaatsvinden. Diverse podia van het evenement zorgen voor een gezellige sfeer in het centrum om na te genieten van alle activiteiten. Van de winkeliers zijn daarnaast nog speciale acties te verwachten.

Meer informatie op de website van de Centrum Winkeliers www.centrumstadskanaal.nl

(Bron: www.stadskanaal.nl)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.