Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kunstenschool ZG in gevaar door bezuinigingen

MuziekschoolSTADSKANAAL – De Kunstenschool ZG (voorheen de muziekschool Zuid-Groningen) heeft onvoldoende financiële mogelijkheden om een derde bezuinigingsronde op te vangen. Eerdere bezuinigingsrondes vonden plaats in 2010 en 2013. De muziekschool en kunstzinnige vorming kregen toen 100.000 euro minder.

Directeur Natalie Straatman reageert teleurgesteld op de nieuwe bezuinigingen die de gemeente wil doorvoeren. Opnieuw zal er personeel moeten worden ontslagen om te besparen op (loon)kosten. Eerder moest de school door de bezuinigingen al 18 van de 35 personeelsleden ontslaan.

Kunstenschool ZG

Kunstenschool ZG

De gemeenteraad beslist binnenkort welke organisaties getroffen gaan worden maar zeker is dat nu ook weer de Kunstenschool ZG op het lijstje staat. De gemeenteraad heeft wel het voornemen om zoveel mogelijk kleinere organisaties en verenigingen te ontzien. Toch maakt Straatman zich ernstig zorgen. “Als onze school voor de derde keer wordt getroffen door een bezuiniging moeten we aan onze hoofdtaak komen en snijden in het muziekonderwijs. Voorts kunnen we geen reserve meer opbouwen. We waren hier net mee bezig na de doorgevoerde reorganisaties van de afgelopen jaren“, aldus Straatman vandaag in het DvhN.

De directeur van de Kunstenschool is in overleg met wethouder Brongers maar die kan nog niets zeggen over eventuele bezuinigingen. Pas na de zomer komt er meer duidelijkheid.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.