Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Openingstijden bibliotheek Stadskanaal en expositie in bibliotheek Ter Apel

Bib Stadskanaal

Bib Stadskanaal

STADSKANAAL / Ter Apel – In Bibliotheek Ter Apel is tot 1 oktober een nieuwe expositie te zien. Dit keer een duo-expositie.

Kunstvoorwerpen van Jente Bagchus
Jente Bagchus woont en werkt in Wedde. Sinds 2007 is zij daar samen met partner Bart van Oijen een atelier annex galerie gestart. Zij experimenteert met verschillende kleisoorten en -technieken, op zoek naar simpele schoonheid in haar werk. Gedreven door bezoeken aan onder meer Ierland, Kreta, Malta en Schotland, houdt zij zich momenteel bezig met het scheppen van voorwerpen die de sfeer van een ver verleden uitstralen. Tegelijkertijd slaagt zij erin een zeer hedendaagse vorm aan haar creaties toe te voegen. Combinaties met hout, ijzer en koper zijn de laatste jaren een nieuwe uitdaging. Bagchus is actief deelnemer en medewerker van de jaarlijks terugkerende TweeKarpelenKunstRoute in Oost-Groningen

Bart van Oijen

Bart van Oijen

Schilderijen van Bart van Oijen
Bart van Oijen is de kleinzoon van de Hoornse schilder Wouter IJdo, die hem in zijn vroege jeugd de eerste kneepjes van het vak leerde. In de periode 1970 – 1975 volgde van Oijen zijn opleiding aan de toenmalige Akademie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Na zijn opleiding werkte hij aanvankelijk op een illustratieve, vaak sprookjesachtige wijze. Meestal figuratief, en duidelijk herkenbaar. Zijn realistisch werk onderging langzamerhand een verandering; Bart van Oijen begon langzamerhand zijn werk te abstraheren. Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met lyrisch abstract werk. Zijn technieken omvatten voornamelijk acrylverf op doek en gemengde technieken op doek en papier. Daarnaast is hij op dit moment ook weer bezig met zijn diertekeningen, zijn oude liefde, die altijd weer komt opduiken.

Aangepaste zomeropeningstijden in de Bibliotheek Stadskanaal

In de bibliotheken in de gemeente Stadskanaal gelden tijdens een deel van de zomervakantie aangepaste openingstijden:

Bibliotheek Stadskanaal is van 25 juli t/m 21 augustus geopend op:
Maandag 13.00 – 20.00 uur
Dinsdag 13.00 – 17.30 uur
Woensdag 13.00 – 17.30 uur
Donderdag 13.00 – 20.00 uur
Vrijdag 13.00 – 17.30 uur
Zaterdag 10.00 – 13.00 uur

Bibliotheek Musselkanaal is van 18 juli t/m 28 augustus geopend op:
Maandag 13.00 – 17.00 uur
Woensdag 13.00 – 17.00 uur
Donderdag 13.00 – 17.00 uur

Bibliotheek Onstwedde is van 25 juli t/m 21 augustus geopend op:
Maandag 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag 10.00 – 17.00 uur

Met uw bibliotheekpas kunt u lenen en inleveren in alle bibliotheken in de provincie Groningen. Kijk op onze website voor adressen en openingstijden tijdens de zomerperiode: www.biblionetgroningen.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.