Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Reddingsplan voor stadion De Langeleegte

(Foto: wikipedia)

(Foto: wikipedia)

VEENDAM – De gemeente Veendam wil 14,8 miljoen euro investeren in het sportcomplex rondom De Langeleegte. Het stadion moet daardoor weer een functie krijgen. Dat gaat wel ten koste van twee tribunes. De twee tribunes aan de korte zijden moeten tegen de vlakte. Volgens wethouder Henk Jan Schmaal van de partij Gemeentebelangen is dat de manier om het stadion voor het grootste deel in de benen te houden. “Het alternatief is helemaal slopen of niets doen, zoals in Wageningen. Dat is zonde”, zegt de wethouder bij RTV Noord.

Winkler Prins
In het plan wordt ook een nieuwe campus gebouwd voor scholengemeenschap Winkler Prins. Die komt op de plek, waar nu nog het hoofdveld van amateurvoetbalclub Veendam 1894 ligt. ‘Er komen hier straks twee gebouwen bij’, zegt Winkler Prins-directeur Ferdinand Vinke. ‘De één is een uitbreiding van het vmbo-gebouw en daarnaast komt een gebouw voor de eerste klas.’ De rest van de school wordt ondergebracht in het hoofdgebouw, dat gerenoveerd wordt. De school kan daardoor een locatie sluiten.

Rondom Veendam 1984
Voetbalclub Veendam 1984 moet de spil worden van het vernieuwde sportcomplex. Die club krijgt onder meer een kunstras- en hybrideveld, waar ook de school gebruik van kan maken. Schmaal: ‘De velden zijn nu nog erg decentraal. We willen alles rondom het clubgebouw van Veendam 1894 zetten. En door de tribunes weg te halen, krijgen we die ruimte’.

Evenementen
Henk Jan Schmaal wijst er bovendien op dat De Langeleegte door het open karakter straks meer geschikt is voor grotere evenementen. Het is bovendien de bedoeling dat de judo club en wielervereniging De Stormvogels hun plek krijgen in het stadion. De plannen zijn er. Het geld is er ook. Het enige dat nog ontbreekt, is goedkeuring door de gemeenteraad. Die beslist maandagavond of de plannen kunnen worden uitgevoerd.

[Bron: RTV Noord]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “Reddingsplan voor stadion De Langeleegte

  1. Rutger Ottens

    Veendam 1984?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.