Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Storm en windhoos veroorzaakt schade in Drenthe

stormASSEN – Een windhoos heeft vanochtend flinke schade aangericht in Hijken. Het natuurgeweld gebeurde aan het Rheeveld. Dat meldde de regionale omroep RTV Drenthe zojuist. Door de windhoos waaide een deel van het dak van een schuur. Dakplaten belandden op een woning, die daardoor ook beschadigd raakte. “We gingen naar binnen, want we werden nat van de regen”, vertelt Arjan Bos over de RTV Drenthe microfoon. “Toen we opstonden vielen de dakplaten naast ons. De schade is enorm.Er zat iemand op het terras. Een dakplaat viel naast hem neer, het ging allemaal maar net goed”, beschrijft Bos. “Het ligt overal. Ook de radiateur van de trekker is kapot, net als een autoruit”. Volgens Bos ging het allemaal erg snel. “Het besef komt later. Je doet er niks aan, het is de natuur. Maar het is wel vervelend”. Ook op andere plekken in Drenthe is een windhoos gezien, onder meer in de dorpen Gasselternijveen en 2e Exlöermond.

Weerbericht

Ook vanmiddag waren er enkele zware onweersbuien die vanuit Drenthe richting noordoost trokken. Deze (onweers)buien gaan de hele middag en avond nog door. Woensdag en donderdag opnieuw onbestendige dagen maar vanaf vrijdag wordt het wel beter. Echt stabiel zomerweer zit er voorlopig nog niet in. Het wachten is op hoge luchtdruk boven Scandinavië.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.